Öreg-Túr, Túr és Tisza Vízitúra

Minden, ami vízitúra! Szerezz idén nyáron feledhetetlen élményeket vízitúráinkon!

Válassz vízitúra csomagjaink közül, 1 vagy több napos veriót! Egy Tisza, Túr, vagy Öreg-Túr túra bárkinek tökéletes választás, aki egy természetközeli aktív programra vágyna.

vízitúra kenutúra kenubérlés Öreg Túr Tisza Szamos

1 napos vízitúra

Túr / Öreg-Túr vízitúra
választható szakaszok:
Nagyhódos – Garbolc – Nagyhódos
Nagyhódos – Sonkád
Sonkád – Kölcse
Kölcse – Túristvándi

Tisza túra választható szakaszok:
Tiszabecs – Szatmárcseke
Szatmárcseke – Tivadar

vízitúra kenutúra kenubérlés Öreg Túr Tisza Szamos

3 napos vízitúra csomag

Vízitúra a Túron és az Öreg-Túron: Nagyhódos-Sonkád,
Sonkád-Kölcse
szakaszokon.
Kellemes hétvégi túra.

 

vízitúra kenutúra kenubérlés Öreg Túr Tisza Szamos

4 napos vízitúra csomag

Vízitúra a Túron és az Öreg Túron: Nagyhódos-Sonkád,
Sonkád-Kölcse,
Kölcse-Túristvándi

szakaszokon.
Ha egy kicsit több az energiád!

Más?

Lehetőséget biztosítunk, hogy magának szervezze meg vízitúráját. Keresse fel kenu bérlő kalkulátorunkat. Néhány kattintással már ki is bérelheti kenuinkat és eszközeinket! Utána már szelheti is a Túr, Öreg-Túr, Tisza, vagy Szamos vizét!

vízitúra kenutúra kenubérlés Öreg Túr Tisza Szamos

A garbolci Nagy-erdő (Keletpont tanösvény 6. pont)

Kiépített kerékpárút a Túr melletti gátonCsak csepp a tengerben? – Van értelme egy egyszerű hétvégi kikapcsolódásnak? Minden hétköznap ugyanaz a pörgés: munka, feladatok, kötelezettségek. Az életünk gyakran olyan, mint egy kifulladt motor, ami csak úgy pörög, de nem halad sehová. De mi történik a hétvége beköszöntével? Na akkor jön az igazi kihívás: hogyan kapcsoljuk ki az agyunkat és pihenjünk megfelelően ahhoz, hogy feltöltődve ugorhassunk majd újra neki a következő heti munkánknak? Végre...

bővebben

A Szatmár-Beregi Natúrpark Tanösvényei

Kerékpárral a Keletpont TanösvényenMár többször hangsúlyoztuk, hogy a szatmári vidék igen gazdag történelmi, irodalmi és természeti értékekben. Most épp a természeti értékekre fókuszálunk, ugyanis a környékbeli tanösvényeket tekintjük át és megismerkedünk általánosságban a Keletpont tanösvénnyel. Tervezünk még több blogbejegyzést a Keletpont tanösvény részletesebb bemutatására. Reméljük ez a blog sorozatunk minél több embernek kedvet csinál egy kis környékbeli kerékpáros felfedező túrához. Ne...

bővebben

Mit vigyünk magunkkal egy kenutúrára

Mit vigyünk magunkkal egy kenutúrára? Gyakran visszatérő kérdésre próbáljuk meg összefoglalni Nektek a választ!Mit vigyünk magunkkal egy kenutúrára? Gyakran visszatérő kérdésre próbálunk meg összefoglalni Nektek a választ!A vízitúrázás egy fantasztikus módja az aktív pihenésnek! Garantáltan maradandó élményeket szerzel, mindezt úgy, hogy az egészségedért is teszel -> friss levegő + mozgás + jókedv!De, ha már eljutottál ehhez a bejegyzéshez, a fentiekkel valószínűleg tisztában vagy, talán...

bővebben

Kenuval a Túr folyón

Amennyiben Ön is az aktív pihenés mellett teszi le a voksát, talán keresve se találhatna jobb alternatívát egy vízitúránál. Olyan élményeket szerezhet idén nyáron, amit soha nem fog elfelejteni. A Túr és az Öreg-túr folyó lassú sodrásának köszönhetően tökéletesen alkalmas kezdő vízitúrázók részére. A rutinosabb vízituristák számára szintén kiváló választás, hiszen az országban nem találnak még egy ilyen folyót, amely természeti kincsekben ennyire gazdag lenne. A vízitúrát az országhatárhoz legközelebb, Nagyhódoson lehet megkezdeni, ahol kempingünk szálláshelyet is tud biztosítani. Legyen szó szobáról, vagy sátorhelyről, a vízitúrázók nálunk megtalálják az igényeiknek megfelelő szállást.

Miért válassza az előre szervezett vízitúráinkat?

 • Egy vízitúra megszervezése rengeteg háttérmunkálatot igényel, mi ezt a terhet le szeretnénk venni a válláról.
 • Ne bajlódjon a kenuk, evezőlapátok, tárolóhordók és egyéb vízitúrai felszerelések bérlésével és szállításával. Mi mindezt biztosítjuk.
 • Az egész napos evezés után kinek van még kedve a vacsora és a másnapi reggeli előkészítésével foglalkozni?! Felejtse el a konyhát, többnapos vízitúráinkon napi két étkezést biztosítunk Önnek.

Ötletek, amivel jobbá teheti vízitúráját

 • A vízitúrához minden esetben kényelmes, világos színű ruházatot válasszon, lehetőség szerint a felső öltözet lenge legyen és hosszú ujjú. Lábbelijét úgy válassza meg, hogy egy borulás esetén ne akadályozza az úszásban.
 • Vízitúrázás során óvja értéktárgyait. Minden eszközt, amelyet óvni kell a nedvességtől, vízhatlan tárolóba helyezze.
 • Kerülje vízitúrája során a romlandó ételeket.
 • Ne csak a folyóban legyen víz. Vízitúrája során ne feledje el, hogy a fizikai aktivitás hatására akár meg is háromszorozódhat a folyadékszükséglete, így mindig álljon rendelkezésére megfelelő mennyiségű folyadék (fejenként min. 3 liter)
 • Minél kevesebb a súly annál könnyebb lesz a haladás. Hagyja otthon a gardróbot, a vízitúrázás során 2 szettre van szükség. Egy amelyet hord, másik ami éppen szárad.
 • A mértéktelen alkohol fogyasztás még a szárazföldön is nagyon veszélyes sportág. Ne kockáztassa saját maga és társai testi épségét a vízitúra során. Marad elegendő idő a kikötés után is a toroköblögetésre.
 • Kenuink nagyon kényelmesek, mégis egy több napos vízitúra során érdemes lehet vékony szivaccsal készülni a hosszabb szakaszokra.
 • Vízitúra során TILOS menet közben könnyíteni magunkon. Amellett, hogy nagyon veszélyes, a közszeméremsértés fogalmát is kimeríti.