Vízitúra a Túr folyón

Szerezz idén nyáron feledhetetlen élményeket vízitúráinkon!

Kenuval a Túr folyón

Amennyiben Ön is az aktív pihenés mellett teszi le a voksát, talán keresve se találhatna jobb alternatívát egy vízitúránál. Olyan élményeket szerezhet idén nyáron, amit soha nem fog elfelejteni. A Túr folyó lassú sodrásának köszönhetően tökéletesen alkalmas kezdő vízitúrázók részére. A rutinosabb vízituristák számára szintén kiváló választás, hiszen az országban nem találnak még egy ilyen folyót, amely természeti kincsekben ennyire gazdag lenne. A vízitúrát az országhatárhoz legközelebb, Nagyhódoson lehet megkezdeni, ahol kempingünk szálláshelyet is tud biztosítani. Legyen szó szobáról, vagy sátorhelyről, a vízitúrázók nálunk megtalálják az igényeiknek megfelelő szállást.

Felkeltettük az érdeklődésed?

Válassz vízitúra csomagjaink közül!

1 napos vízitúra

Vízitúra Nagyhódos-Sonkád szakaszon. Egy nap is lehet feledhetetlen élmény.

2 napos vízitúra

Vízitúra Nagyhódos-Sonkád-Kölcse szakaszon.
Kellemes hétvégi túra.

3 napos vízitúra

Vízitúra Nagyhódos-Sonkád-Kölcse-Túristvándi szakaszon. Egy nap szabival belefér a hétvégébe.

Miért válassza az előre szervezett vízitúráinkat?

 • Egy vízitúra megszervezése rengeteg háttérmunkálatot igényel, mi ezt a terhet le szeretnénk venni a válláról.
 • Ne bajlódjon a kenuk, evezőlapátok, tárolóhordók és egyéb vízitúrai felszerelések bérlésével és szállításával. Mi mindezt biztosítjuk.
 • Az egész napos evezés után kinek van még kedve a vacsora és a másnapi reggeli előkészítésével foglalkozni?! Felejtse el a konyhát, többnapos vízitúráinkon napi két étkezést biztosítunk Önnek.

Más?

Lehetőséget biztosítunk, hogy magának szervezze meg vízitúráját. Keresse fel kenu bérlő kalkulátorunkat. Néhány kattintással már ki is bérelheti kenuinkat és eszközeinket.

Ötletek, amivel jobbá teheti vízitúráját

 • A vízitúrához minden esetben kényelmes, világos színű ruházatot válasszon, lehetőség szerint a felső öltözet lenge legyen és hosszú ujjú. Lábbelijét úgy válassza meg, hogy egy borulás esetén ne akadályozza az úszásban.
 • Vízitúrázás során óvja értéktárgyait. Minden eszközt, amelyet óvni kell a nedvességtől, vízhatlan tárolóba helyezze.
 • Kerülje vízitúrája során a romlandó ételeket.
 • Ne csak a folyóban legyen víz. Vízitúrája során ne feledje el, hogy a fizikai aktivitás hatására akár meg is háromszorozódhat a folyadékszükséglete, így mindig álljon rendelkezésére megfelelő mennyiségű folyadék (fejenként min. 3 liter)
 • Minél kevesebb a súly annál könnyebb lesz a haladás. Hagyja otthon a gardróbot, a vízitúrázás során 2 szettre van szükség. Egy amelyet hord, másik ami éppen szárad.
 • A mértéktelen alkohol fogyasztás még a szárazföldön is nagyon veszélyes sportág. Ne kockáztassa saját maga és társai testi épségét a vízitúra során. Marad elegendő idő a kikötés után is a toroköblögetésre.
 • Kenuink nagyon kényelmesek, mégis egy több napos vízitúra során érdemes lehet vékony szivaccsal készülni a hosszabb szakaszokra.
 • Vízitúra során TILOS menet közben könnyíteni magunkon. Amellett, hogy nagyon veszélyes, a közszeméremsértés fogalmát is kimeríti.